Best Freelance Websites To Find Web & Graphic Design Jobs

 

Freelance projecten vinden

Nadat je onder de knie hebt hoe grafisch en web design in elkaar steekt, kan het interessant zijn om freelance projecten te voltooien. Om jou hierbij te helpen hebben we onze 3 meest favoriete freelance websites hieronder gezet zodat jij zo snel mogelijk jouw creatieve ideeën hun gang kan laten gaan.

Freelance.nl

Freelance.nl is één van de meest bekende Nederlandse websites voor zowel freelancers als opdrachtgevers. Het bedrijf claimt de nummer 1 werkmarktplaats te zijn en biedt rond de 4.000 nieuwe opdrachten aan per maand. Opdracht categorieën zijn onderverdeeld in verschillende onderwerpen, inclusief; design & multimedia en website development. Meld je nu gratis aan, en voordat je het weet heb je een opdracht te pakken!

Twago.nl

Twago biedt zowel freelancers als opdrachtgevers de mogelijk aan om projecten aan te nemen of te geven. Het bedrijf is gefocussed op locale en internationale opdrachten, wat precies de voordelen van freelance werk weergeeft. Twago claimt dat er meer dan 225.000 experts momenteel geregristeerd staan. Wij raden Twago aan omdat je er voltijds werk en part-time werk kan vinden. Net zoals bij Freelance.nl kan je je hier gratis aanmelden en zo een van de projecten aannemen.

Freelancer.com

Freelancer.com is net zoals Freelance en Twago een website waar je je kan inschrijven als freelancer. Als je erg getalenteerd in een bepaalde group, bijvoorbeeld graphic design of webdesign, dan wordt je automatisch aanbevolen bij opdrachtgevers. Het bedrijf claimt dat ze rond de 24 miljoen geregistreerde gebruikers hebben en daardoor is dit een van de grotere freelance websites op het moment. Het creëren van een account is simpel en gratis.

Toptal.com

Toptal is de vierde freelance website die wij geanalyseerd hebben. Toptal is anders dan de bovengenoemde websites omdat de focus meer op getalenteerde/ervaren freelancers ligt. Als je eenmaal bent aangenomen als freelancer, heb je de mogelijkheid om verschilende soorten type projecten aan te nemen. Toptal werkt samen met topbedrijven (Airbnb, J.P. Morgan, Pfizer etc.) en los van het feit dat deze projecten goed betaald worden, geeft het jou als freelance designer ook een goede reputatie omdat je deel wordt van de Toptal ‘community’ waar onder andere de laatste tech trends met elkaar gedeeld worden.