Een Website Over Web Design

 

De Basis

Voor beginners zijn de termen web en grafisch design vaak woorden die voor enige verwarring kunnen zorgen. Men denkt als snel dat het nodig is om gedetailleerde HTML of CSS kennis te moeten bezitten. Maar geen zorgen, onze website neemt stapje voor stapje door wat er voor nodig is om zelf een mooie website te maken. Wij zetten de belangrijkste facetten op een rijtje zodat jij straks makkelijk je eigen website kan maken.

Ten eerste is het belangrijk om het verschil tussen web design en grafisch design te begrijpen. De naam zegt het al, web design bestaat uit het proces om websites te creëren. Om een mooie en functionele website te creëren is het van belang om een goede grafische omgeving en inhoud te ontwerpen.Het komt er dus min of meer op neer dat grafisch ontwerpen een fundamentale rol speel bij het ontwerpen van de website zelf. Lees hieronder meer gedetailleerd verder wat web design en grafisch design betekenen.

Web Design

Als je een website wilt beginnen is het ten eerste belangrijk om te weten wat voor een type website je wilt hebben. Je kan bijvoorbeeld kiezen tussen een e-commerce website of een statische pagina die niks verkoopt. Jouw keuze voor het type website is van groot belang omdat deze in relatie staat met hoe je website eruit gaat zien.

Als je eenmaal het type website in gedachten hebt, dan zijn er min of meer twee opties die je hebt. De eerste optie is om zelf de website te ontwerpen door middel van HTML en CSS. De tweede optie is om een template te kopen van een derde partij en deze in een web platform te installeren. Het voordeel bij de tweede optie is dat het heel makkelijk is om een website zelf te bewerken en online te zetten omdat je een template kan kopen op een website zoals Shopify of Elegantthemes. Vervolgens kan je zelf wat toe passingen maken aan de website en voordat je het weet heb je een functionele website online.

Grafisch Design

Zoals eerder vermeld, is het van groot belang om grafisch design toe te passen tijdens het ontwerpen van een website. Ten eerste moet een website niet alleen aesthetisch overkomen maar tevens ook functioneel.

Om wat kosten te besparen is het handig om zelf de basisvaardigheden van Photoshop en Indesign te bezitten. Op Youtube zijn er honderden filmpjes die je stap voor stap helpen de belangrijkste ontwerpvaardigheden te ontwikkelen. Echter neemt dit veel tijd in beslag en daardoor is het aanbevolen om een grafisch ontwerper in dienst te nemen voor complexere opdrachten.