Web design Trends 2017

Waar moet een goede website aan voldoen?

Wanneer je een boodschap hebt, of een product wilt aanprijzen op het internet, is het hebben van een goede website onontbeerlijk. Maar waar moet een goede website aan voldoen? De verschillende trends volgen elkaar snel op en het is zaak om op de hoogte te blijven van de laatste eisen. Hier volgen wat handige tips waar een goede website anno 2017 aan dient te voldoen.

  • Eigenzinnig ontwerp

Een goed website design dient en eigen identiteit uit te stralen. Niet alleen moet een website op het eerste gezicht iets bijzonders uitstralen, het moet ook iets zeggen over het product. Het kiezen van een juist thema is een taak die niet lichtzinnig dient te worden opgevat en erg tijdrovend kan zijn.

  • Optimaal gebruikersgemak

Een grote uitdaging voor de webdesigners is het zorgen voor een optimaal gebruikersgemak. In de snelle tijd van tegenwoordig kan 10 seconden laadtijd al doorslaggevend zijn tussen een geslaagde en een geflopte website. Met de komst van het mobiele netwerk is de belangrijkheid van een snelle en makkelijk te navigeren website alleen nog maar groter geworden.

  • Gemakkelijk te onderhouden

Een goede website dient natuurlijk ook ten alle tijden up to date te zijn. Dit betekent dat het aanbrengen van wijzigingen in bijvoorbeeld contactgegevens direct doorgevoerd dienen te worden. Uit onderzoeksgegevens blijkt dat wanneer een potentiele klant niet de juiste informatie gegeven wordt, zal deze onmiddellijk de website verlaten en deze niet meer bezoeken.

Wat zijn de laatste trends?

De laatste trends op het gebied van website ontwerp volgen elkaar snel op. Op dit moment is het helemaal in om de website een “glossy” uitstraling te geven. Hierbij wordt vooral gebruik gemaakt van verschillende, dikgedrukte lettertypes in duidelijke kleurnuances.. Dit maakt dat de website er opvallend uitziet. Natuurlijk is een goede visuele ondersteuning van de tekst, zoals bijvoorbeeld fotomateriaal of illustraties, ook enorm belangrijk.

Om op de hoogte te blijven van wat het goed doet en waar de website bezoekers in geinteresseert zijn, is het handig in de gaten te houden wat de grote website designers op de markt brengen. Er zijn verschillende websites op het internet te vinden die deze laatste trends op het gebied van webdesign in de gaten houden en bespreken. Een van de meest populaire sites hiervoor is www.mediaweb.nl Op deze site vind je niet alleen een beschrijving van de laatste trends, maar ook links naar handige tools om ervoor te zorgen dat jou website optimaal functioneert. Een andere goede bron van informatie is www.zazzlemedia.co.uk en www.sociallane.nl